службен гласник - Ohrid.gov.mk

25 авг. 2017 ... година за периодот од 01.01. до 31.03.2019 година. 9. 6. Одлука за ... Technopolis International. Institute for ... Една (1) машина ровокопач, мини багер хидрауличен на гасеници и 1 возило за ... Сладолед се менува и ...

службен гласник - Ohrid.gov.mk - Свързани документи

службен гласник - Ohrid.gov.mk

https://ohrid.gov.mk/wp-content/uploads/2017/08/Sluzben_glasnik_2019_06.pdf

25 авг. 2017 ... година за периодот од 01.01. до 31.03.2019 година. 9. 6. Одлука за ... Technopolis International. Institute for ... Една (1) машина ровокопач, мини багер хидрауличен на гасеници и 1 возило за ... Сладолед се менува и ...

Службен гласник на општина Македонска Каменица

https://www.makedonskakamenica.gov.mk/wp-content/uploads/2018/04/Sluzben_Glasnik_10.pdf

М-р Дарко Митевски с.р. М.Каменица ... весници, сувенири, цвеќиња, сладолед, потоа телефонски говорници, автобуски постојки, типски објекти за ...

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

http://opstinagpetrov.gov.mk/images/pdf1/SG2019/SGBR15-2019.pdf

Весник на РМ бр.5/02), член 24 став 1 точка 3 од Статутот на Општина Ѓорче ... градинка „Росица“ – Општина Ѓорче Петров-Скопје, што советот на ...

Службен гласник бр. 04-2019 година - koregiran konecen

https://pehcevo.gov.mk/wp-content/uploads/2013/06/Sluzhben-glasnik-br.-04-2019-godina-koregiran-konecen.pdf

Одлука за усвојување на програмата за работа на Одделението за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина при општина ...

службен весниk - Службен весник

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/E0B77E3148EE460AA4C0DC8C8BCB2CED.pdf

„Владата на Народна Република Македонија се состои од: ... може да прави поравнања (спогодба) за процеси до. 5.000 дин., а за поголеми процеси ... Посла,дени ракии (ментовка. вишновка, мали- нов ка и т. н.) 40° со 20% шекер ...

boris taneski - Ohrid.gov.mk

https://ohrid.gov.mk/wp-content/uploads/2017/08/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-

Чешми на отворено: има кај Чинарот и потребно е поставување јавни чешми ... -Локации: најчесто објектите се со 100 % изграденост без дворни места и ... обликувањето да е во согласност со утврдените традиционални модели.

ACT 2018 - ACT 2019 – Ohrid - UIST

http://act.uist.edu.mk/wp-content/uploads/2019/04/Book-of-Abstracts-ACT-2018-Ohrid.pdf

Todor Ganchev - Technical University of Varna, Bulgaria. Vencislav Valchev - Technical ... Asst. Goran Shibakovski, PhD. Asst. Mersiha Ismajloska, PhD.

OCF2008 Program - Ohrid Choir Festival

http://www.ohridchoirfestival.com/zaPrezemanje/2008-ProgramEN.pdf

3 Ergen deda. Petar Londev. Raina Boteva. 4 Fragment from the opera. “La noizze di Fugaro”. W. A. Mozart. 5 Ave Maria. Franz Schubert. 6 “Gila la galliarda”.

“WOOD TECHNOLOGY & PRODUCT DESIGN” - Ohrid 2019

http://www.fdtme.ukim.edu.mk/en/conference-2019/Proceedings-Ohrid-2019.pdf

7 Sep 2019 ... Goran Zlateski, Branko Rabadjiski, Nencho Deliiski ... [1] Kostov, G., Mihailova, J. (2008): Forest Industry Demand and Forest Resources Suplly ...

Ohrid Literary School in the Period of Tzar Samoil and the ...

http://pbf.edu.mk/wp-content/uploads/2017/07/Ohrid-Literary-School-in-the-Period-of-Tzar-Samoil-and-the-Beginn.pdf

7-2017. Ohrid Literary School in the Period of Tzar Samoil and the Beginnings of the Russian Church. Literature. Gjorgi Pop-Atanasov. Macedonian Academy of ...

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

http://ostakovo.rs/wp-content/uploads/2019/05/Prosvetni_glasnik_sesti_razred.pdf

30 авг 2018 ... Глагол. Граматически категории на глагола:, лице, число, време спрежение и вид. Основни ... Ich möchte nach Wien fahren. Wir alle wollen ...

Гласник - декември 2007

http://www.ippo.gov.mk/docs/xFiles/gazeta/GL-4-2007/GL-4-2007.pdf

(57) 1 Хербицидна мешавина која содржи: а) тритосулфурон со формулата ... тревници, градинарски мотики, коси на моторен погон, секачи на плевел, ...

St. Clement of Ohrid, Khan/kniaz Boris-Mikhail and Kniaz/tsar Simeon

http://slovene.ru/2016_2_Petrovski.pdf

син Борис (852–889), со доаѓањето на власт започнал нов период на ... ближ но да се датираат.1 Тие веројатно се одиграле во почетокот на Бо ри совото владеење ... последноспомената краткотрајна епизода на словенско незадоволство воедно говори дека ... Материали от Четвъртата национална.

гласник етнографског музеја - Etnografski muzej

http://etnografskimuzej.rs/wp-content/uploads/2014/01/Glasnik-Etnografskog-muzeja-731.pdf

2 јан 2014 ... ки инструмент), хармонику, ћемане или виолину, кавал и слично. ... заједницом представља бриколаж обичајноправних и позитивноправних ре- ... прућа на глави, а деца носе звончиће око врата како би разгонили ...

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2017/12

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2017/Glasnik%2012-2017.pdf

29 дец 2017 ... млеко преовлађује; маргарин, кокосов путер, воћна ... (732) Lidl Stiftung & Co. ... дрвета); стабла палме; каша за товљење стоке; риба,.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/2

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik_02_2019.pdf

28 феб 2019 ... фолије; соларни и заштитни филм ламинати за прозоре ... лампи; зидне висеће лампе и кугле за плафоне; ... (732) OBI International.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/9

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik_09_2019.pdf

30 сеп 2019 ... за храну; буритоси; васаби прах; васаби прах (јапански рен); винско ... желатин за медицинску употребу, горчица за ... (732) Kaufland.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/2

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik%202018-2.pdf

28 феб 2018 ... брошуре и књижице; календари; папир; плакати. (постери); плакати од папира ... брошура; издавање ... (732) PEPCO Marketing sp. z o.o..

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2016/7

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2016/Glasnik-7-2016.pdf

30 дец 2016 ... Димитровград, RS. (540). (531) 03.03.02 ... могу преузимати у виду књига, брошура, каталога и књижица. ... (732) Lidl Stiffung & Co.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/11

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik_11_2018.pdf

30 нов. 2018 ... аспиратори; распршивач за медицинску употребу. ... TEHNOMARKET. (511) Кл. 9 ... кухињске судопере; кухињски аспиратори; фенови за.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/6

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik%206-2018.pdf

29 јун 2018 ... is introduced into a filling machine with addition of carbonated water, with ... машине за екструдирање жице, машине за извлачење жице, машине за ... производи, сладолед, мед, сируп од меласе, квасац, прашак за пециво ... Radauer, консултант, представник Technopolis Group,. Viena и Andrea ...

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/4

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik_04_2019.pdf

30 апр 2019 ... књига, брошура и брошура у области куповине возила и других ... брошура, лифлета, техничких спецификација, ... (732) Oriflame.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/4

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik_4_2018.pdf

30 апр 2018 ... (732) Kaufland. Warenhandel GmbH &. Co. KG. (511) 02 03 04 05 06 ... (540). NUTRIBULLET · BALANCE. (732) CAPBRAN. HOLDINGS, LLC.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/1

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik%201-2019.pdf

31 јан 2019 ... (151) 15.11.2018. (540). DELIMANO. (732) Top Shop. International SA ... (732) CHOPARD. ACCESSORIES. (IRELAND) LIMITED. (511) 09.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/5

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik%205-2018%20.pdf

31 мај 2018 ... кошуља); одећа; шешири; покривала за главу; крзно ... (732) Lidl Stiftung & Co. ... интегрисана кола; калеми, електрични; временски.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/6

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik_06_2019.pdf

28 јун 2019 ... Кл. 25: одећа, обућа, покривала за главу, женске чарапе ... интегрисана кола; кућишта интерних хард дискова; ... (732) Lidl Stiftung & Co.

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2018/8

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2018/Glasnik%208-2018%20.pdf

31 авг 2018 ... URIMIL. (511) Кл. 1: протеини за употребу у производњи додатака ... кожу; пена за бријање, гел за бријање, лосиони за пре и после ...

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2017/1

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2017/Glasnik_2017_1_potpisan.pdf

31 јан 2017 ... based on the defined unit and unit price, in accordance with rules and limitations. Method ... (732) Lidl Stiftung & Co.KG, Stitfsbergstraße 1, ... ферментисани тофу; ферментисано млеко; филети од пилећих груди; фета ...

Гласник интелектуалне својине Intellectual Property gazette 2019/10

http://www.zis.gov.rs/upload/documents/pdf_sr/pdf/glasnik/GIS_2019/Glasnik_10_2019.pdf

31 окт 2019 ... Newbury Park, CA 91320, US; XU, Cen, 5221 Via. Jacinto ... припремљене; тофу; тартуфи, конзервисани; сушене, ... (732) Kaufland.

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА СРМ бр.43

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/F59AA0AFE9534EBD95983FF950349713.pdf

Мајден - Мушев гроб. 557) Беловодица — Расимбегов мост ... томеханичарска работилница на Круме Николов- ски" — Скопје", се огласува за неважен.

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РМ бр.16

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/f21fe456551f430e97994da546eef4ca.pdf

книшка, начинот на нивното издавање и заменување и за начинот на ... ржината на образецот на возачка книшка за запишува- ње на негативни ...

Службен весник на РМ

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/144fa59c966c42d3bb106b1bda82a840.pdf

нализација, која гласи: „Право да поднесе барање за де- национализација има ... ски признато право. Целта на Законот за денационализација била имо- ... За нов заменик претседател се избира ЖАКЛИНА. МАРКОВСКА ...

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА СРМ бр.30

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/F653070DDD964F9FB49969A7C911BE63.pdf

кафемелачка, градежнопретприемачка и е л а з а р - ска данокот од личен ... чискиот дуќан под фирма: Сода-вода на Зора Јо- ванова Здравковска од ...

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РМ бр.37

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/43b8a3a3ee4a423d9299f1c0454f6986.pdf

модринки, петехии и екхимози преку практикување на медицина заснована на докази. Член 2. Начинот на медицинското згрижување е даден во прилог, ...

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА СРМ бр.15

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/EAB9C0EC6111430691BEEA76227423DB.pdf

работени од памучно ткаено. 2. Летната ... со патент, а е поставена со лесно памучно платно. ... исплетени од дебело волнено предиво и достигну-.

СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РМ бр.20

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/b97d012134904181af1d90d6a7eeaa40.pdf

2. Број 20. 5 февруари 2016, петок ... 264/2014 од 14 март 2014 за измена на Анекс II од Регулативата (ЕЗ) бр.1333/2008 на Европскиот парламент и на.

Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт.